PĂ gines del CEIP Miquel Duran i Saurina

dilluns, 14 de novembre del 2022

SAURINEMES

Hola, famĂ­lies Saurines!

Si vos fixau davall la capçalera del blog podem trobar diferents "pipelles" que estàn enllaçades a pàgines fora del blog d'aula.

Una d'elles nom "SAURINEMES" i si clicau damunt d'ella vos enviarĂ  a un vĂ­deo on vos presentam precisament aixĂČ, els saurinemes.

Aquest no és més que el nom que hem posat a uns gestos que feim servir a l'escola per acompanyar els sons de les lletres. Està comprovat científicament que un prerequisit bàsic per xerrar adequadament, i per fer una bona adquisició de la lectoescriptura, és la correcta discriminació dels sons de la llengua que parlem.

Amb aquests gestos aconseguim donar una pista visual a mĂ©s de l'auditiva (el so de la lletra) i ajudam a fer que els infants puguin discriminar mĂ©s fĂ cilment els fonemes (sons de lletres). És molt important que els infants treballin la ConsciĂšncia FonolĂČgica abans que l'escriptura i la idea Ă©s que poc a poc, mirant aquest vĂ­deo amb els seus familiars, vagin discriminant tots els sons i els pares tengueu una eina mĂ©s per ajudar-los en el seu procĂ©s.

AixĂ­ mateix, tambĂ© tenim proves on veiem que infants amb mĂ©s dificultats sĂłn grans beneficiats de l'Ășs d'aquests gestos i els hi sĂłn de gran ajuda per discriminar cada so i fer la correspondĂšncia amb la seva lletra (correspondĂšncia fonema-grafema).

D'aquesta manera, vos animam a veure el vídeo amb els infants i utilitzar-los també com una eina de suport a casa.

Vos deix també aquí una imatge on podeu veure tots els saurinemes, a més, a la camiseta de cada un d'ells, veureu un dibuix diferent: el referent que feim servir per cada una de les lletres.

GrĂ cies per ser-hi!


Cristina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INFORMACIÓ RENOVACIÓ DE MATRICULA

Bon dia famĂ­lies! Com sabeu, per aquest temps us solem passar la documentaciĂł necessĂ ria per fer la renovaciĂł de matrĂ­cula dels vostres...