P脿gines del CEIP Miquel Duran i Saurina

dijous, 28 de mar莽 del 2019

Un m贸n de desigualtats

En Lluc ha duit a la classe l'Atles de les desigualtats, un llibre molt interessant que ens ha perm猫s pegar una ullada al m贸n en qu猫 vivim des d'una altra perspectiva.


Sovint no som suficientment conscients de la sort que tenim de viure en aquest petit raconet del m贸n com 茅s la nostra illa, l'illa de Mallorca. I 茅s clar, per a nosaltres, anar a escola, anar al metge si estam malats, tenir dret a fer vacances, tenir acc茅s a aigua potable, consumir energia i fins i tot malgastar-ne, tenir menjar suficient i variat per poder cr茅ixer sans i sense malalties, etc, etc, etc, 茅s una q眉esti贸 molt normal. 

Per貌, tothom t茅 aquesta sort i 茅s tan privilegiat? Quants infants hi ha que no poden anar a escola? I quants n'hi ha que estan obligats a fer feina en molt males condicions? I quantes persones no tenen acc茅s a aigua potable? Quantes persones no tenen dret a ser ateses per un metge si estan malaltes? 

Amb la lectura i comprensi贸 d'aquest llibre, amb l'observaci贸 dels gr脿fics i de les fotografies hem pres m茅s consci猫ncia de com 茅s el m贸n real en qu猫 vivim. 脡s un m贸n dividit entre els pa茂sos riscs i els pa茂sos pobres, els pa茂sos del nord i els pa茂sos del sud.

Avui, a partir de la lectura i comprensi贸 del llibre, hem fet un panell a la pissarra per il·lustrar les principals difer猫ncies entre el nord i el sud.






Dem脿 ens tocar脿 pensar com seria un m贸n ideal.

Gr脿cies Lluc per aquest llibre tan interessant i que ens ha ajudat a anar m茅s enll脿.

La can莽贸 diu "Caminem lluny, i lluny canviem un m贸n que junts ens queda aprop". Na Cati sempre ens diu que confia en nosaltres i que sap que un dia, quan siguem grans, serem capa莽os de canviar el m贸n perqu猫 junts tendrem bones idees per aconseguir un m贸n m茅s just i amb menys desigualtats. Tan de bo sigui aix铆!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INFORMACI脫 RENOVACI脫 DE MATRICULA

Bon dia fam铆lies! Com sabeu, per aquest temps us solem passar la documentaci贸 necess脿ria per fer la renovaci贸 de matr铆cula dels vostres...