Pàgines del CEIP Miquel Duran i Saurina

divendres, 3 de maig del 2019

El sisè sentit

Quina sorpresa!!!

Tota la setmana parlant i experimentant amb els 5 sentits i resulta que avui a la sessió de biblioteca na Cati ens ha contat un conte que es diu El sisè sentit.

I és ben cert que a part del sentit de la vista, el de l'oïda, el de l'ofacte, el del gust i el del tacte, en tenim un altre que és el sisè. És el que ens fa veure el que no es veu a primera vista, és el que ens fa sentir amb tot el nostre cos el que ens passa.

Després d'escoltar el conte amb moltíssima atenció perquè ens ha meravellat, i com sempre feim, n'hem parlat. 

Voleu saber totes les idees interessants que ens han passat pel cap i que hem compartit amb els nostres companys a la conversa? Idò, aquí les teniu...

- El sisè sentit està relacionat amb els sentiments.

- El sentiment de pau interior, d'estar bé amb nosaltres mateixos i amb tot el que ens m'envolta, està relacionat amb el sisè sentit.

- Es sisè sentit el devem tenir en el cor perquè el cor és l'òrgan que bombeja la sang del nostre cos i ens mantén vius. Però també el cor és l'òrgan de tot el que sentim ben endins del nostre cos.

- Gràcies al meu sisè sentit jo sent que som feliç i que me sent bé en el racó del món on m'ha tocat viure.

- Amb el sisè sentit jo i tots sabem qui ens estima. Perquè la part més important d'estimar no es veu realment, però se sent.

- Amb el sisè sentit sabem quan els pares ens fan una broma i ens diuen una cosa encara que ens en volen dir una altra. I a vegades podem intuir que ens preparen una sorpresa.

- I també amb el sisè sentit sabem, abans que ens ho diguin en paraules, quan ens donaran una mala notícia o una notícia trista.

- Les mares (i també els pares però no tant com les mares) tenen un sisè sentit molt despert i desenvolupat. Les mares saben, sense que els ho diguem amb paraules, quan deim una mentida, quan estam bé o no ho estam, quan hem fet alguna cosa mal feta, quan hem tengut un problema a l'escola... Les mares ho saben tot de nosaltres.

- Els animals també tenen un sisè sentit perquè saben quin temps farà i canvien el seu comportament quan ha de ploure, per exemple. O també les mascotes que tenim a casa saben quan nosaltres arribarem i ens esperen ben contents.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INFORMACIÓ RENOVACIÓ DE MATRICULA

Bon dia famílies! Com sabeu, per aquest temps us solem passar la documentació necessària per fer la renovació de matrícula dels vostres...