Pàgines del CEIP Miquel Duran i Saurina

divendres, 17 de maig del 2019

Unes multiplicacions ben dolces

Fixau-vos en la foto següent...


En Leo, na Gemma i en David han agafat 5 llepolies cada un. 

Quan sabem les taules de multiplicar tenim ben clar que 5 x 3 és igual a 15. És a dir, que tres nins amb cinc llepolies cada un són 15 llepolies en total. Ara que no sabem les taules de multiplicar, encara, si hem de calcular quantes llepolies tenen entre tots tres farem una suma (5 + 5 + 5).

Avui, amb un bon grapat de llepolies hem entès què és això de multiplicar. Clar, és més fàcil saber que 3 x 7 són 21 perquè ja tenim les taules de multiplicar dins el cap, que no sumar 7 vegades 3.

Quan hem acabat la sessió de matemàtiques hem pogut menjar una llepolia. Han estat boníssimes!!!

També tenim les taules de l'1 i del 10 a una anella dins la carpeta. N'hi anirem afegint algunes més. I el proper curs, a tercer, seguirem treballant les multiplicacions i aprenent les taules de multiplicar fins que aconseguim tenir-les totes dins el cap.

Segur que ho aconseguim perquè això de les taules de multiplicar ens engresca molt. Amb ganes i motivació tot és més fàcil!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INFORMACIÓ RENOVACIÓ DE MATRICULA

Bon dia famílies! Com sabeu, per aquest temps us solem passar la documentació necessària per fer la renovació de matrícula dels vostres...